WinRAR 5.40

 1. Het nieuwe submenu "Tekenset voor namen" in het menu "Opties" maakt het mogelijk om de tekenset te kiezen voor de namen van ingepakte bestanden. Deze keuze heeft invloed op het bladeren binnen archieven en bij het uitpakken van archieven. Gebruik de sneltoets Ctrl + E om dit menu snel te openen.

  ​Dit kan nuttig zijn bij het uitpakken van een archief zonder Unicode-bestandsnamen, bijvoorbeeld als een zip-bestand met Chinese bestandsnamen in het archief wordt uitgepakt naar Windows waarbij Russisch staat ingesteld als taal voor niet-Unicode programma's.
   
 2. Alhoewel het NTFS-bestandssysteem bestanden toestaat met aan het eind van de naam spaties en punten, zijn veel Windows-programma's niet in staat om bestanden met deze namen goed te verwerken. Als de optie "Potentieel incompatibele namen toestaan" op het tabblad "Uitgebreid" van het uitpakdialoogvenster is uitgeschakeld, dan zal WinRAR bij het uitpakken dergelijke spaties en punten aan het eind van de bestandsnaam weghalen, waar deze voorkomen.

  Deze optie staat standaard uitgeschakeld.

  De opdrachtregelversie RAR haalt ook eindspaties en -punten weg bij het uitpakken tenzij de schakeloptie -oni wordt meegegeven.
   
 3. De Shift+Del-verwijderopdracht in WinRAR kan worden gebruikt om mappen te verwijderen die niet-standaard bestandsnamen bevatten met aan het eind spaties en punten. De gebruikelijke verwijderopdracht naar de prullenbak, maar ook de Shift+Del-opdracht in vorige WinRAR-versies kon dergelijke mappen niet verwijderen.
   
 4. De knop "Nieuwe map" in het uitpakdialoogvenster stelt een nieuwe mapnaam voor gebaseerd op de archiefnaam in plaats van het weinigzeggende "Nieuwe map".
   
 5. Indien de schakeloptie -p wordt gebruikt zonder de optionele parameter , dan is het ook mogelijk om een wachtwoord in te stellen met bestandsomleiding of een pipe.
   
  Voorbeeld: 
   
  rar -p mijnarchief.rar mijnbestanden < wachtwoord.txt
   
 6. De opdrachtregelversie RAR behandelt 'archiefnaam.partN' als 'archiefnaam.partN.rar' indien 'archiefnaam.partN' niet bestaat en 'archiefnaam.partN.rar' wel bestaat.
   
 7. De lettergrootte van de WinRAR-viewer wordt correct verhoogd in de hoge-dpistand van Windows.
   
 8. De minimumversie van Windows die wordt ondersteund is vanaf nu Windows XP SP3. WinRAR zal niet uitgevoerd worden in Windows XP zonder servicepacks.
   
 9. Fouten verbeterd:
   
  a) De opdracht "Inpakken en e-mailen" in de 64-bits versie van WinRAR 5.31 werkte niet met de 64-bits versie van Microsoft Outlook;
   
  b) Indien WinRAR 5.31 werd geïnstalleerd voor een rechts-naar-linkstaal op een Windows-systeem met Engels of een andere niet-rechts-naar-linkstaal, dan kon WinRAR de Windows Verkenner-vormgeving wijzigen naar rechts-naar-links;
   
  c) Indien een archief was opgeslagen in een map zonder schrijfrechten en indien de archiefinhoud uitgepakt zou worden via slepen-en-neerzetten naar een map waarin geschreven mag worden, dan gaf WinRAR ten onrechte een melding om de rechten te verhogen.
 1. Indien RAR-herstelvolumes (.rev-bestanden) zich bevinden in dezelfde map als de normale RAR-bestanden, dan zal de opdracht 'Archief testen' de inhoud van de .rev-bestanden verifiëren nadat de .rar-bestanden zijn getest.

  Indien u alleen .rev-bestanden wilt testen zonder de .rar-volumes eerst te testen, dan kunt u de .rev-bestanden kiezen in de bestandslijst van WinRAR en drukken op de knop "Testen", of als u op de opdrachtregel bent:

  ​rar t archiefnaam.part1.rev

 2. Eerder werd de bijwerkstand "Archiefinhoud synchroniseren" (schakeloptie -as op de opdrachtregel) afgebroken als een aantal van de in te pakken mappen niet gelezen kon worden. Nu gaat WinRar verder met de actie waarbij ingepakte bestanden worden behouden die overeenkomen met onleesbare mappen.
   

 3. U kunt mappen vanuit het mappendeelscherm verslepen naar andere programma's of het bureaublad om ze te kopiëren of uit te pakken. Sleep het archiefpictogram in het bovenste item van het mappendeelscherm om het gehele archief uit te pakken.
   

 4. Versie-informatie in de opdrachtregelversie RAR:
   
  a) Als de schakeloptie -iver wordt opgegeven, dan zal RAR het versienummer weergeven en daarna beëindigen. U kunt simpelweg "RAR -iver" uitvoeren;
   
  b) De tekst "x86" of "x64" wordt weergegeven bij de versie-informatie van RAR voor Windows voor zowel de schakeloptie -iver als voor de copyrighttitel voor andere opdrachten.
   

 5. Verbeteringen in de ondersteuning voor 7z-archieven:
   
  a) De status "Compact" wordt correct herkend en gemeld voor 7z-archieven bij de opdracht Info in WinRAR;
   
  b) De woordenboekgrootte wordt weergegeven voor LZMA- en LZMA2-7z-archieven bij de opdracht Info in WinRAR;
   
  c) Een onbekende ingepakte bestandsgrootte binnen een compact 7z-blok wordt gemeld als '?' in plaats van '0' bij het bladeren door de inhoud van het archief in WinRAR.
   

 6. De maximumlengte voor commentaar van RAR-archieven is verhoogd van 64 naar 256 KB.
   
  Aangezien SFX-scriptopdrachten worden opgeslagen in archiefcommentaar, is het mogelijk om langere hoofd- en licentieteksten te gebruiken in SFX-archieven.
   

 7. De schakeloptie -scul kan gebruikt worden om lijstbestanden in big-endian UTF-8-codering te verwerken, aangenomen dat ze een juiste bytevolgorde-markering (BOM) hebben. Eerder werden alleen little-endian bestanden ondersteund.
   

 8. De optie "Instellingen" > "Bestandslijst" > "Alle hoofdletternamen toestaan" is weggehaald. Deze optie was bedoeld om de overgang van MS-DOS naar Windows te vereenvoudigen en is niet meer nodig.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer