De Overheidssector

De compressie- en versleutelingsoplossing voor overheidsinstellingen

Nu de dreiging van cyberaanvallen toeneemt, is de behoefte aan robuustere en veiligere versleutelingssoftware nog nooit zo groot geweest.

WinRAR voldoet aan alle overheidsvereisten voor gegevensbescherming en is met gemakkelijk implementeerbare beheerderscontroles het hulpmiddel bij uitstek voor alle overheids-, militaire en defensieafdelingen. De AES 256-bit, FIPS-conforme versleutelingsmogelijkheden, een herstelrecord en de mogelijkheid om te worden opgenomen in bestaande software; uitpakken en scannen op kwaadaardige inhoud maakt WinRAR de eerste keuze voor deze afdelingen en aannemers.

 

Bescherming van gegevens

Toenemende bedreigingen van cybercriminelen en de invoering van strengere veiligheidsnormen vereisen een geavanceerde aanpak voor het veilig bewaren van geclassificeerde en gevoelige gegevens door overheidsinstanties. Deze agentschappen en afdelingen bezitten enorme hoeveelheden gegevens over burgers, maar ook staatsgeheimen.

Het gebruik van gegevensversleuteling in overheidsinstellingen zou verplicht moeten zijn en is de eenvoudigste manier, en de eerste stap die deze instellingen zouden moeten nemen om de gigantische hoeveelheid informatie die zij moeten verwerken en opslaan te beschermen.

 

Versleutel de gegevens

Gegevensversleuteling is een veelgebruikte en zeer doeltreffende methode om gevoelige en geclassificeerde informatie te beveiligen. Het is de eenvoudigste manier om personen en gegevens van een organisatie te beschermen.

  • Authentication

Een belangrijk kenmerk om aan te tonen dat een website legitiem is en een SSL-certificaat heeft gekregen. Met een toenemend aantal frauduleuze websites online, wordt dit een uiterst belangrijke functie. Ervoor zorgen dat gegevens die worden gedeeld, opgeslagen of gearchiveerd, gecodeerd zijn om wijziging of een datalek te voorkomen.

  • Privacy

Versleutelingssoftware garandeert dat berichten, e-mails en bestanden met gevoelige informatie niet kunnen worden gelezen terwijl ze onderweg zijn of in ruste zijn.

  • Conformiteit

Veel industrieën, en met name overheidsinstellingen, hebben strenge regels die ervoor zorgen dat alle gegevens die zij verzamelen en/of opslaan, worden versleuteld. Voorbeelden van deze richtlijnen zijn de AVG, HIPAA en CCPA.

  • Beveiliging

Als een mobiel apparaat van een werknemer wordt gestolen, beschermt versleutelingssoftware de gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen zodat ze niet in verkeerde handen vallen. Het helpt organisaties bij de communicatie en zorgt ervoor dat hun overdrachten niet kunnen worden onderschept.

 

AES-versleutelingstechnologie

De Advanced Encryption Standard (AES) is de industriestandaard voor overheden, het leger, financiële organisaties en de gezondheidszorg. De gegevenscoderingsnorm is beschikbaar in 128-bit, 192-bit en 256-bit. AES wordt beschouwd als ondoordringbaar voor brutekracht-aanvallen.

In overheidsinstellingen moet AES-encryptiesoftware worden gebruikt ter bescherming van:

  • Gegevens onderweg - dit zijn actieve gegevens die reizen tussen apparaten, via private of publieke netwerken, zoals e-mail of berichtendiensten.
  • Gegevens in ruste - dit zijn gegevens die zijn opgeslagen in een digitale vorm, zoals databanken, mobiele apparaten en harde schijven. Geschat wordt dat meer dan 90% van de gegevens in deze staat is opgeslagen.
  • Gegevens in verwerking - dit zijn actieve gegevens die worden gebruikt door een toepassing of individueel en die vaak worden gewijzigd of aangepast.

 

WinRAR kan u helpen uw gegevens te beveiligen

De steeds veranderende veiligheidsvoorschriften die overheidsdiensten moeten navigeren, wordt geholpen door de constante ontwikkeling van WinRAR, waardoor het zijn titel behoudt als een van de betrouwbaarstee en bekendste compressie-oplossingen op Windows.

 

Met WinRAR kunnen gebruikers wachtwoorden instellen voor bestanden en archieven, die niet alleen de namen zullen versleutelen met AES 256-bits FIPS-conforme versleutelingstechnologie, maar ook de metagegevens zullen versleutelen; waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor de inhoud van de bestanden om geraden of onderschept te worden. Deze archieven en bestanden kunnen vervolgens veilig worden opgeslagen op mobiele apparaten en in de cloud.

 

Met de mogelijkheid om beheerdersrechten in te stellen, hebben organisaties volledige controle over de gegevens die ze opslaan en, nog belangrijker, over wie er toegang toe heeft. WinRAR's ingebouwde wachtwoordbeheer is ook een zeer nuttige aanvulling op een reeds uitgebreid arsenaal, het helpen van gebruikers om de talrijke en moeilijke wachtwoorden te kunnen bijhouden die nodig zijn om gevoelige gegevens weg te houden van nieuwsgierige ogen.

 

WinRAR slaat automatisch de exacte tijd op dat een bestand of archief is gewijzigd, waardoor bestanden een tijdstempel krijgen en systeembeheerders meer controle hebben over wie en wanneer gegevens worden geopend. Dit gaat hand in hand met WinRAR's ingebouwde reservekopie-opties en zijn archiefvergrendelingsfunctie die elke onopzettelijke wijziging van bestanden voorkomt.

 

Het instellen van een herstelrecord met WinRAR kan helpen met het herstellen van beschadigde archieven, en wanneer gebruikt naast bestaande anti-virushulpmiddelen kan WinRAR bestanden en archieven controleren op kwaadaardige inhoud voordat de gegevens zijn uitgepakt op de computers van de gebruikers.

 

WinRAR's goed geïnformeerde verkoop- en ondersteuningsteam heeft meer dan 25 jaar expertise. WinRAR is de toonaangevende software voor bestands- en datacompressie en -versleuteling, gebruikt door overheidsdiensten over de hele wereld. Confirmiteit met de AVG, CCPA en andere privacyregelgeving is nog nooit zo eenvoudig geweest met behulp van WinRAR's AES 256-bits versleutelingsoplossingen.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer