De financiële sector

Versleutelingssoftware voor de financiële sector

Financiële instellingen behoren tot de belangrijkste doelwitten van gegevensdieven en cyberaanvallen. Omdat enorme hoeveelheden gevoelige gegevens moeten worden beschermd, kunnen de gevolgen van een datalek en het verlies van onbeschermde gegevens catastrofaal zijn voor financiële organisaties en hun klanten.

Door gegevens te beveiligen met een versleutelingsoplossing blijft het vertrouwen van de klant behouden en wordt ervoor gezorgd dat financiële instellingen voldoen aan de nationale en internationale richtlijnen van de sector. Organisaties moeten ook beveiligingsprotocollen opstellen die gemakkelijk te gebruiken zijn en de klantenservice, communicatie of andere zakelijke vereisten niet in de weg staan.

.

Welke gegevens moeten worden versleuteld?

Als een van de meest gereguleerde sectoren ter wereld heeft de financiële sector te maken met grote hoeveelheden persoonlijk identificeerbare informatie (PII), zoals namen, adressen en sofinummers, maar ook met meer gevoelige gegevens, zoals inkomensgegevens, kredietscores en niet-publieke persoonlijke informatie (NPI).

De meeste financiële instellingen zijn verplicht om:

  • Ervoor te zorgen dat klantinformatie veilig en vertrouwelijk wordt bewaard.
  • Deze informatie te beschermen tegen alle voorziene bedreigingen.
  • Deze informatie te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

Dit is het soort informatie dat in de financiële sector met encryptiesoftware moet worden beschermd:

  • Alle gevoelige informatie die de klant verstrekt, met inbegrip van namen, adressen, inkomsten, socialezekerheidsnummers, rijksregisternummers, enz...
  • Alle informatie die over een persoon wordt ontvangen wanneer een transactie plaatsvindt tussen die persoon en de financiële dienstverlener. Dit omvat informatie zoals rekeningnummers, betalingsgeschiedenis, saldo's van leningen of deposito's en aankopen met kredietkaarten.

Financiële instellingen moeten versleutelingsalgoritmen gebruiken die door de industrie zijn getest. Versleutelingstechnologie met lange sleutellengtes is van essentieel belang; een voorbeeld van een door de industrie geteste, FIPS-conforme versleultingsnorm is AES 256-bit. Dezelfde versleutelingsnorm die door de militaire en overheidssector wordt gebruikt.

 

De verschillende niveaus van versleuteling

VERSLEUTELING VOOR GEGEVENS IN RUSTE

Dit betekent dat er versleuteling wordt toegevoegd aan de gegevens voordat ze worden opgeslagen in een database, cloudopslag, de server, enz. Dit wordt beschouwd als een van de veiligste manieren om gegevens te beschermen, en maakt het mogelijk toegangscontroles en tijdstempels in te stellen, evenals andere beveiligingsparameters.

Dit geldt ook voor alle gevoelige informatie die is opgeslagen op draagbare apparaten zoals laptops en smartphones. Ook de harde schijven van deze draagbare apparaten moeten worden versleuteld, waaronder alle externe harde schijven.

VERSLEUTELING VOOR GEGEVENS IN BEWEGING

Nu bankzaken steeds vaker via mobiele apparaten worden afgehandeld, hebben zowel klanten als bedrijven behoefte aan een veilige manier om te communiceren met hun financiële dienstverlener. Ervoor zorgen dat alle e-mails, sms-berichten, apps en websites end-to-end veilig versleuteld zijn, is een must voor de financiële sector.

Op deze manier worden alle gegevens die worden gedeeld beschermd terwijl ze onderweg zijn, wat betekent dat ze niet kunnen worden gelezen terwijl ze op weg zijn naar hun eindbestemming.

 

Het belang van effectief sleutelbeheer

Codeeersleutels zijn de manier om alle versleutelde gegevens die zijn opgeslagen of gedeeld, te ontsluiten en te lezen. Hoe deze sleutels worden beheerd, is net zo belangrijk als de gevoelige gegevens zelf.

Verlies van een codeersleutel betekent verlies van toegang tot de gegevens. Het is van cruciaal belang controle te houden over wie toegang heeft tot de gegevens en over wie de sleutels bezit. De financiële sector slaat een aantal van de gevoeligste gegevens op die er zijn en er zijn strenge controles over de opslag en het delen van gegevens.

 

Hoe WinRAR kan helpen?

Financiële instellingen moeten in staat zijn om een gegevenslek te stoppen voordat het zelfs begint. Elke dag verplaatsen ze gevoelige gegevens over de hele wereld en met de snelheid van het licht, navigeren ze door meerdere IT-infrastructuren en slaan ze gevoelige informatie op in meerdere repository's. Eén relatief kleine inbreuk kan enorme schade aanrichten.

WinRAR maakt gebruik van AES 256-bits versleuteling. Gebruikmakend van de industriestandaard en FIPS-certificatie voor versleutelingstechnologie, stel gewoon je RAR-archieven en bestanden in met een wachtwoord, en WinRAR zal niet alleen het archief versleutelen, maar ook alle metagegevens. Dit is ideaal voor het verzenden van gegevens over servers, met e-mails en voor het opslaan van belangrijke gegevens in de cloud.

Met WinRAR kunnen beheerdersrechten worden ingesteld, zodat bestanden worden beschermd tegen ongewenste inzage en de controle over die codeersleutels wordt overgenomen. Met gegevens en tijdstempels hebben beheerders volledige controle over wie en wanneer gevoelige gegevens worden bekeken en door wie.

WinRAR's ingebouwde wachtwoordbeheer helpt ook met het onder controle houden van codeersleutels en de vele wachtwoorden die organisaties moeten gebruiken om gegevens beschermd te houden.

Met meer dan 25 jaar ervaring en een toegewijd verkoop- en ondersteuningsteam is WinRAR de ultieme software voor financiële instellingen. Doordat het out-of-the-box en eenvoudig te gebruiken is kan WinRAR alles doen wat organisaties nodig hebben om conform te blijven met privacyregelgeving zoals de AVG en CCPA.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer