WinRAR 3.80

 1. Ondersteuning toegevoegd voor ZIP-archieven die Unicode-bestandsnamen bevatten die zijn opgeslagen in de UTF-8-indeling. Bij het maken van een ZIP-archief slaat WinRAR de namen enkel in Unicode op indien deze niet juist kunnen worden opgeslagen door middel van de huidige 1-bytekarakterset. 

 2. Verbeterde Unicode-ondersteuning voor RAR- en ZIP-archiefnamen. 

 3. Nieuwe optie "Toevoegen aan contextmenu" in het dialoogvenster "Profielparameters". Indien deze optie is ingeschakeld zal de profielnaam worden weergeven in de contextmenu's van Verkenner waarmee het mogelijk wordt om een profiel te kiezen vanuit het contextmenu. 
 4. Nieuwe tabblad "Opties" in het dialoogvenster "Archiefnaam en -parameters" die een groep instellingen bevat waarmee het gedrag kan worden gewijzigd van de optie "Bestanden verwijderen na archiveren" op het tabblad "Algemeen":

  a) Bestanden verwijderen. Hiermee worden bestanden verwijderd zoals in de vorige WinRAR-versies. 
  b) Bestanden verplaatsen naar de prullenbak. Verwijderde bestanden worden hiermee naar de prullenbak verplaatst. De overeenkomende schakeloptie op de opdrachtregel is '-dr'. 
  c) Bestanden permanent verwijderen. Voordat het bestand wordt verwijderd worden de bestandsgegeven eerst overschrijven met 0-bytes om te voorkomen dat de verwijderde bestanden kunnen worden hersteld op een later moment. De overeenkomende schakeloptie op de opdrachtregel is '-dw'. Al deze optie hebben enkel effect indien de optie "Bestanden verwijderen na archiveren" ingeschakeld is. U kunt deze opties desgewenst inschakelen voor het standaardcompressieprofiel waarmee het standaardgedrag van de optie "Bestanden verwijderen na archiveren" wordt gewijzigd.

 5. Nieuwe SFX-scriptopdracht "Bijwerken" ("Update") en een nieuwe groep opties genaamd "Bijwerkstand" op het tabblad "Bijwerken" van het dialoogvenster "Uitgebreide SFX-opties". Deze opdracht en opties maken het mogelijk om de tijd te controleren en op basis hiervan afhankelijk van de bestandstijd bestanden al dan niet bij te werken. 
 6. Nieuwe optie "Tijdelijke bestanden permanent verwijderen" in het dialoogvenster "Instellingen", tabblad "Beveiliging" waarmee een veiligere, niettemin tragere, manier wordt aangeboden om tijdelijke WinRAR-bestanden te verwijderen. 
   
 7. WinRAR en RAR breiden de namen van omgevingsvariabelen in bestandslijsten automatisch uit. Bijvoorbeeld, een bestandslijst kan regels bevatten zoals: %windir%*.exe %USERPROFILE%Bureaublad Deze functie is enkel beschikbaar in de Windows-RAR-versie. 
   
 8. Ondersteuning toegevoegd voor TAR-archieven welke geen bestandsdeel "einde van archief" bevatten (welke bestaat uit 512 0-bytes). 
   
 9. De sneltoets Shift-tab kan worden gebruikt in het hoofdvenster van WinRAR om de invoerfocus te wisselen tussen de interfaceonderdelen (bestanden, commentaar, mapweergave, adresbalk) in omgekeerde volgorde. In eerdere versies werkte Shift-Tab volledig gelijk aan Tab. 

 1. Ondersteuning toegevoegd voor het uitpakken van ZIP-archieven die met AES zijn versleuteld. 

 2. De bijwerkstanden "Vragen voor overschrijven" en "Bestaande bestanden overslaan" zijn nu beschikbaar in het dialoogvenster "Archiefnaam en -parameters". Hiermee is het mogelijk om het gedrag van WinRAR te beïnvloeden bij het bijwerken van al bestaande bestanden in een archief. Anders dan de bestaande standen "Alleen bestaande bestanden vernieuwen" en "Bestanden toevoegen en bijwerken" negeren deze nieuwe standen de bestandsdatum/-tijd en vergelijken enkel de bestandsnamen. De overeenkomende schakelopties voor de opdrachtregel zijn:

  a) schakeloptie -o schakelt archiveringsstand "Vragen voor overschrijven" in; 
  b) schakeloptie -o- schakelt archiveringsstand "Bestaande bestanden overslaan" in; 
  c) schakeloptie -o+ schakelt de "Alles overschrijven"-stand in (standaard bij archivering).

 3. Nieuwe schakeloptie -cp waarmee het mogelijk wordt om een compressieprofiel te kiezen in de opdrachtregelstand. Deze wordt enkel ondersteund door WinRAR.exe en niet door rar.exe. 

 4. Het WinRAR-dialoogvenster "Uitpakpad en -opties" is nu in grootte te wijzigen. U kunt de muis gebruiken om de rand van het dialoogvenster te verslepen naar de gewenste grootte om meer ruimte te bieden voor de mapweergave. WinRAR zal de nieuwe afmetingen van dit dialoogvenster opslaan. 
   

 5. Het SFX-scriptopdracht "Snelkoppeling" ("Shortcut") en nieuwe opdracht "Snelkoppeling toevoegen..." in het dialoogvenster "Uitgebreide SFX-opties" waarmee het nu mogelijk wordt om een pictogrambestand te koppelen aan een SFX-archief. 
   

 6. WinRAR en RAR geven de totale voortgang weer bij het uitpakken van een multivolume-RAR-archief indien alle volumes aanwezig zijn in dezelfde map. 
   

 7. Ondersteuning toegevoegd voor TAR-archieven met niet-nulgegevens voor het "extra veld". 
   

 8. Verbeterde Unicode-ondersteuning bij het verslepen van bestanden vanuit het WinRAR-venster.

 9. Een mogelijke crash van WinRAR opgelost bij het openen van afgebroken UDF-ISO-bestanden.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer