WinRAR 5.30

 1. Recente berichtgeving gepubliceerd in september en oktober 2015 over de kritische kwetsbaarheid in zelfuitpakkende archieven van WinRAR, is onjuist.
  Helaas hebben de massamedia niet opgemerkt dat hetgeen dat werd beschreven als een kwetsbaarheid in WinRAR, in feite een kwetsbaarheid is in Windows OLE die in november 2014 is gepatcht: https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms14-064.aspx
  Zelfs zonder patch brengt deze kwetsbaarheid in Windows OLE geen nieuwe risicofactoren met zich mee voor SFX-archieven gemaakt met WinRAR. 

  Lees http://rarlab.com/vuln_sfx_html2.htm. Een patch voor WinRAR is niet nodig.

 2. Uitpakken van opgedeelde bestanden naar meerdere delen met extensies als .001, .002, enz. toegevoegd. U kunt het .001-bestand openen als een gebruikelijk archief en daarna de inhoud ervan uitpakken. WinRAR combineert alle delen en bewaart ze naar het uitgepakt bestand. Alle deelbestanden moeten zijn opgeslagen in dezelfde map voordat het archief kan worden uitgepakt.
  Het item "001" is opgenomen in de lijst "WinRAR koppelen met" in het dialoogvenster Instellingen, tabblad Integratie.
   
 3. Mapjokertekens zijn mogelijk in de RAR-opdrachtregel in namen van bestanden die ingepakt moeten worden. Bijvoorbeeld:

  rar a reservekopie c:reservkeopie2015** 

  Recursie wordt automatisch ingeschakeld voor zulke mapjokertekens, zelfs als de schakeloptie -r niet is opgegeven.
   

 4. De optie "Versleutelde overslaan" in het dialoogvenster "Bestanden zoeken" om stilzwijgend versleutelde archieven over te slaan bij het uitvoeren van de zoekopdracht.
   

 5. Het toevoegen van een nieuwe tekst aan het WinRAR-venster met diagnostische berichten kon traag zijn en de prestaties van de opdracht beïnvloeden in het geval van duizenden fouten. Nu werkt deze snel, onafhankelijk van het aantal fouten.
   

 6. De slaaptijdparameter in de schakeloptie -ri [:] is bijgesteld om minder invloed te laten hebben op RAR-prestaties en in het specifiek op opdrachten gerelateerd aan herstelrecords. Hogere slaaptijdwaarden zijn nodig om de syteembelasting te verminderen naar een gelijk niveau als in eerdere versies.
   

 7. De RAR-consoleopdrachten "l" en "v" geven de bestandstijd weer in de indeling JJJJ-MM-DD.
   

 8. WinRAR voorkomt dat een computer in slaapstand gaat door gebruik van een inactiviteitstime-out totdat de huidige handeling, zoals inpakken, uitpakken of een andere archiefhandeling, gereed is.
   

 9. De voortgangsbalk wordt weergegeven bij het verwijderen van bestanden na het inpakken en bij het weghalen van het kenmerk "Archief" van ingepakte bestanden.
   

 10.  Opgeloste fouten:

  a) de RAR-console crashte in plaats van dat deze om bevestiging van overschrijven vroeg bij het toevoegen van bestanden aan al bestaande archieven;

  b) de RAR-consoleopdracht "lt" gaf geen seconden weer in de bestandstijd;

  c) WinRAR pakte .xxe-bestanden niet uit als ze niet de tekst "section N of xxencode" bevatten in de hoofdsectie;

  d) RAR kon de inhoud van alternatieve NTFS-gegevensstromen niet herstellen als die waren opgeslagen met de schakeloptie -os indien deze was opgesplitst tussen verschillende volumes.

 1. Uitpakken van meerdelige ZIP-archieven gemaakt met 7-Zip, toegevoegd. Zulke archieven hebben bestandsextensies als .zip.001, .zip.002, enz. U dient het .zip.001-bestand te openen in de WinRAR-omgeving om in zulke archieven te bladeren of om deze uit te pakken. Alle deelbestanden moeten zijn opgeslagen in dezelfde map voordat het archief kan worden uitgepakt.
   

 2. De WinRAR-bestandslijst maakt het mogelijk om de knoppen Terug en Vooruit of de sneltoetsen Alt+Pijl links en Alt+Pijl rechts te gebruiken om door pasbezochte mappen te bladeren.
   

 3. De knop "Uitpakken" in een SFX-archief wordt gewijzigd naar "Onderbreken" zodra begonnen is met uitpakken, waarmee het mogelijk wordt gemaakt om het uitpakken van een SFX-archief te onderbreken en op een later moment voort te zetten.
   

 4. De testopdracht voor archieven werkt voor .tar.gz-, .tar.bz2- en .tar.xz-archieven. Aangezien de TAR-indeling geen controlegetallen biedt voor bestandsgegevens, controleert WinRAR enkel de geldigheid van de GZIP-, BZIP2- of XZ-container.
   

 5. Het nieuwe object 'R' voor de schakeloptie -sc geeft de codering op van RAR-consoleberichten die verstuurd worden naar omgeleide bestanden en pipes. Bijvoorbeeld:

  rar lb -scur gegevens > lijst.txt

  Deze opdracht zal een in Unicode gecodeerd bestand 'lijst.txt' produceren met daarin de namen van de gecomprimeerde bestanden.
   

 6. Bij het uitpakken van RAR- en ZIP-archieven gemaakt in Unix zal WinRAR de ontlede Unicode-tekens omschrijven naar voorsamengestelde tekens. Dergelijke conversie is vereist voor bepaalde Unix- en OS X-archieven om op een juiste manier ingepakte items met niet-Engelse namen in Windows uit te pakken. Dit werkt voor Windows-versies beginnend bij Windows Vista.

 7. De wijzigingstijd wordt ingesteld voor alle gemaakte mappen bij het uitpakken van .7z-archieven. Eerdere versies deden dit enkel voor niet-lege mappen.
   

 8. De totale-voortgangsbalk wordt weergegeven bij het uitpakken van .arj-, .lzh- en .cab-archieven (uitgezondering multivolume archieven).

 9. De opdracht "Testen" verifieert ook de inhoud van alternatieve NTFS-gegevensstromen in RAR 3.x- t/m 5.x-archieven. Eerder werd hun inhoud alleen gecontroleerd bij het uitvoeren.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer