WinRAR gebruiken in de gezondheidszorg

Leveranciers in de gezondheidszorg moeten uiterst gevoelige gegevens opslaan en beschermen, waardoor ze belangrijke doelwitten zijn voor gegevensdieven. De gevolgen van gegevensinbreuken voor gezondheidszorgverstrekkers kunnen rampzalig zijn. WinRAR beschermt bestanden met het hoogste niveau van versleuteling, waardoor bestanden worden beveiligd tegen onbedoelde wijziging of inzage door derden. Dankzij de gecentraliseerde administratieve controles kunnen beveiligingsprotocollen in alle stadia worden toegepast.

 

Het belang van gegevensbescherming

Zorgverleners slaan bergen persoonlijke informatie over individuen op. Dit is een van de persoonlijkste gegevens die een organisatie kan bewaren. Deze gegevens moeten veilig worden bewaard en voldoen aan strenge voorschriften zoals de HIPAA, AVG en HITECH. Voeg daarbij de routinematige uitvoering van audits en het is duidelijk dat potentiële inbreuken op de beveiliging kunnen voorkomen.

Nu ransomware- en malware-aanvallen steeds vaker voorkomen en steeds geraffineerder worden, moeten de gegevens die zorgverleners opslaan, op zijn minst worden versleuteld. Het voorkomen van toegang tot gegevens die veel persoonlijke gezondheidsinformatie (PGI) bevatten, is de eerste maatregel die moet worden genomen om het risico van een datalek tot een minimum te beperken.

Zelfs als de bestanden kunnen worden gelokaliseerd, mag de informatie in de bestanden voor niemand toegankelijk zijn zonder toestemming of zonder de juiste codeersleutel.

 

Wat moet worden versleuteld?

  • Beveiligde opslag van medische dossiers

Deze worden vaak bewaard in enorme databanken en moeten eenvoudig toegankelijk zijn. Zorgdossiers moeten worden versleuteld voordat ze worden opgeslagen in databases, op draagbare apparaten of in de cloud. Alle harde schijven moeten volledig worden versleuteld, zodat de gegevens niet kunnen worden gecompromitteerd als er een verloren gaat of wordt gestolen.

  • Veilige opslag van klinische gegevens

Elk jaar worden er door zorginstellingen talloze onderzoeken en klinische proeven uitgevoerd en deze informatie kan zeer waardevol zijn voor hackers, buitenlandse overheden of concurrerende onderzoekscentra. Zij willen misschien de patenten of het intellectueel eigendom stelen dat verbonden is aan lopende projecten. Ook deze gegevens moeten worden versleuteld met AES 256-bit FIPS-conforme versleutelingssoftware.

  • Veilige overdracht van medische informatie en patiëntendossiers

Elke dag worden duizenden bestanden met gevoelige medische dossiers en patiëntgegevens gedeeld binnen en tussen verschillende zorgverleners. Het beschermen van deze gegevens tijdens het transport is eenvoudig met behulp van een betrouwbaar coderingshulpmiddel.

 

Hoe gegevens uit de gezondheidszorg te beschermen

  • PERSONEEL OPLEIDEN - zorg ervoor dat de gekozen versleutelings- en bestandsarchiveringssoftware gebruiksvriendelijk en eenvoudig te implementeren is op het hele netwerk.
  • BEPERK TOEGANG - beheerders moeten volledige controle hebben over wie toegang heeft tot de opgeslagen gegevens, waardoor de kans op een gegevenslek wordt verkleind.
  • LOG & MONITOR GEBRUIK - het is essentieel om te weten hoe en wanneer gegevens worden geraadpleegd. Het is verplicht om bestanden van een tijdstempel te voorzien en regelmatig reservekopieën van de gegevens te maken.
  • VERSLEUTEL ALLE GEGEVENS - het gebruik van een versleutelingshulpmiddel voor het overbrengen en verzenden van gegevensbestanden en het opslaan van gegevens in rust is van het grootste belang om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.
  • BEVEILIG ALLE MOBIELE APPARATEN - er worden tegenwoordig zoveel gegevens op draagbare apparaten opgeslagen, dat het van essentieel belang is dat alle bestanden en harde schijven volledig worden versleuteld om wijziging of inbreuk op gegevens te voorkomen.
  • REGELMATIGE RESERVEKOPIEËN - regelmatig reservekopieën maken van gegevens is een cruciale taak voor alle IT-afdelingen en -beheerders. Het beheren van software-upgrades en het voorkomen van bugs, helpt bij het herstellen van rampen, mocht er een systeemstoring optreden.

 

Hoe kan WinRAR helpen in de gezondheidssector?

Versleutel de namen van bestanden en archieven met WinRAR's AES 256-bits FIPS-conforme gegevensversleutelignstechnologie. Dit zorgt ervoor dat het vrijwel onmogelijk is om de inhoud te raden van de bestanden die al die gevoelige gegevens bevatten.

 

Cloud en mobiele opslag en overdracht tussen afdelingen is veilig en beveiligd.

 

Beheerdersopdrachten bieden organisaties de controle die nodig is bij het opslaan, delen en openen van gegevens. Het wachtwoordbeheer van WinRAR is ingebouwd en helpt gebruikers de wachtwoorden beter te beheren die nodig zijn om gevoelige gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

 

De tijdstempelfunctie geeft verdere controle aan beheerders, door het opslaan van de exacte tijd dat archieven werden gewijzigd en te laten zien wie toegang had tot de gegevens. Gebruikt samen met WinRAR's reservekopiefunctie en de archiefvergrendelingsoptie is het gemakkelijk om onbedoelde wijziging van bestanden te voorkomen.

 

WinRAR's herstelrecord helpt bij het herstellen van beschadigde archieven. Indien gebruikt in combinatie met andere anti-virushulpprogramma's heeft WinRAR de mogelijkheid om bestanden te controleren en gebruikers te waarschuwen voor kwaadaardige inhoud die ze bevatten, voordat de inhoud van de archieven is uitgepakt.

 

25 jaar ervaring geeft WinRAR een voorsprong op de concurrentie. Zijn reputatie als een van de meest gebruikte en vertrouwde compressie- en versleutelingshulpprogramma's op Windows maakt het de beste keuze voor degenen die werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg. Middels voortdurende verbeteringen, een professioneel verkoop- en ondersteuningsteam en conformiteit met alle privacyregelgeving inclusief de AVG en HIPAA, maakt WinRAR het gemakkelijk voor professionals in de gezondheidszorg om gevoelige gegevens te beveiligen.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer