Juridische sector

Hoe WinRAR's versleutelingsfunctie te gebruiken in advocatenkantoren

Advocatenkantoren, notarissen, enz... hebben behoefte aan bestandscompressie en versleutelingssoftware die het hoogste niveau van veiligheid biedt voor zowel hen als hun klanten, ervoor zorgend dat gevoelige informatie veilig wordt verzonden en veilig wordt opgeslagen blijft de hoogste prioriteit.

 

Gegevenslekken en de bedreigingen die ze vormen

Gegevenslekken vormen een reële bedreiging voor advocatenkantoren. Juristen zijn een doelwit bij uitstek voor cybercriminelen en malafide personen die zo snel mogelijk zoveel mogelijk persoonlijke gegevens willen vergaren. Als hackers erin slagen toegang te krijgen tot het IT-systeem van een advocatenkantoor, kunnen ze vertrouwelijke en gevoelige informatie over de cliënten en het advocatenkantoor zelf stelen.

 

Een belangrijk punt van zorg is de kwetsbaarheid van software. Het niet gebruiken van versleutelingssoftware is een van de efficiëntste manieren voor criminelen om in te breken in computersystemen, door gebruik te maken van bestaande kwetsbaarheden en ongepatchte software. Ervoor zorgen dat de software actueel blijft, is een van de belangrijkste dingen die degenen die in de advocatuur werkzaam zijn kunnen doen om zich tegen een mogelijke aanval te beschermen.

 

Verbetering van het bewustzijn in advocatenkantoren is essentieel. Het is van cruciaal belang om voor het hele bedrijf protocollen op te stellen voor alle gebruikers en uit te leggen welke stappen moeten worden gevolgd in het geval van een inbreuk op de beveiliging. De vorming van een veiligheidscultuur op de werkplek is van fundamenteel belang, en het garanderen van de veiligheid van de bewaarde gegevens is alleen mogelijk als iedereen op één lijn zit.

 

Een van de grootste bedreigingen voor advocatenkantoren is het delen van bestanden. Door alleen te vertrouwen op e-mail of andere tools zoals Dropbox of OneDrive lopen de gedeelde gegevens een hoog risico om door derden te worden onderschept. E-mail is verantwoordelijk voor 92% van de malware-infecties via phishing-zwendel, waardoor het een van de belangrijkste oorzaken van gegevenslekken is. Informatie die wordt gedeeld via onbeveiligde kanalen is de volgende op de lijst, gevolgd door fouten van werknemers per ongeluk of opzettelijke sabotage van het bedrijf door de vertrouwelijke informatie te stelen en te verkopen aan kwaadaardige partijen.

 

De gemiddelde kosten van een gegevenslek in de VS bedroegen in 2018 7,91 miljoen dollar, waarbij 64% van de klanten zegt dat het onwaarschijnlijk is dat zij zaken doen met een bedrijf dat in het verleden te maken heeft gehad met een gegevenslek.

 

Er zijn strenge regels voor de manier waarop documenten op juridisch gebied moeten worden gedeeld en opgeslagen. Alle juridische beroepen zijn verplicht redelijke maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat gevoelige en vertrouwelijke informatie over hun cliënten niet door derden kan worden ingezien of onderschept, noch tijdens het vervoer, noch in ruste. Dit omvat bestanden die naar of vanuit de cloud worden verzonden.

 

Advocaten moeten de software voor het delen van bestanden die zij van plan zijn te gebruiken voor het overdragen en opslaan van gegevens, grondig controleren en ervoor zorgen dat het gekozen product de veiligheid van de uitgewisselde gegevens op het hoogst mogelijke niveau waarborgt.

 

Door cliënten te informeren over de software voor het delen van bestanden en de versleutelingssoftware die advocatenkantoren zullen gebruiken om met hen te communiceren, kan de cliënt de gekozen methode goedkeuren en vertrouwen winnen. Advocatenkantoren moeten ook reservekopieën bewaren van gevoelige gegevens die zijn opgeslagen in de cloud, zodat in het geval van een systeemcrash de gegevens nog steeds gemakkelijk toegankelijk zijn met behulp van bestandshersteloplossingen.

.

Versleuteling gebruiken in advocatenkantoren

Gegevensversleuteling neemt platte tekst als uitgangspunt en vervormt het tot wat lijkt op onverstaanbare wartaal. Met behulp van de juiste codeersleutel wordt de wartaal weer ontsleuteld tot gewone tekst die normaal kan worden gelezen.

Idealiter zou alle informatie moeten worden versleuteld, zodat advocatenkantoren niet het slachtoffer worden van kostbare lekken. Het gebruik van versleutelignssoftware stelt advocatenkantoren in staat te voldoen aan talrijke voorschriften, zoals de GDPR-wetgeving.


Hier volgt een overzicht van de verschillende toepassingen van versleuteling in advocatenkantoren

  • VERSLEUTELING IN OVERDRACHT

Gegevens die over het internet of binnen een kantoornetwerk worden verzonden, worden "In Transit" genoemd. Omdat dit soort gegevens gemakkelijk kunnen worden onderschept en gelezen, is het absoluut noodzakelijk versleutelingssoftware te gebruiken. Dit soort versleuteling is algemeen bekend als end-to-end-versleuteling en wordt gebruikt bij veel dienstverleners van berichtendiensten en e-mailaanbieders. Dit soort oplossingen voor gegevensversleuteling zou verplicht moeten zijn voor elk advocatenkantoor.

  • VERSLEUTELING IN RUSTE

Opgeslagen e-mails, documenten en andere gegevens op apparaten staan bekend als "Data at Rest". Wordt vaak gebruikt voor de gegevens die zijn opgeslagen op harde schijven, laptops en mobiele apparaten. Verloren laptops, tablets en smartphones vormen een groot probleem voor advocatenkantoren, omdat ze zoveel gevoelige gegevens bevatten. Versleuteling in ruste en versleutelingsprogramma's op deze apparaten zouden ook verplicht moeten zijn.

  • VERSLEUTELING OP BESTANDSNIVEAU

Versleuteling op bestandsniveau versleutelt elk bestand op uw computer, tablet, smartphone, laptop, enz. afzonderlijk. Dit zorgt ervoor dat alle vertrouwelijke informatie alleen toegankelijk is voor degenen met de juiste codeersleutel. Het betekent dat de bestanden veilig worden opgeslagen en veilig kunnen worden gedeeld.

Cliënten eisen een bepaald niveau van beveiliging bij het gebruik van de traditionele manieren om bestanden te delen, zoals e-mail. Advocatenkantoren moeten voldoen aan strikte regelgeving met betrekking tot het omgaan met vertrouwelijke gegevens en moeten ervoor zorgen dat deze op een veilige en conforme manier worden gedeeld.

 

Hoe kan WinRAR helpen met gegevenscodering?

WinRAR gebruikt AES 256-bit als zijn standaard voor gegevensversleuteling. Het is gemakkelijk om versleuteling en wachtwoordbeveiliging toe te voegen aan een archief dat vervolgens veilig kan worden gedeeld, opgeslagen of in de cloud geplaatst.

 

WinRAR kan zo worden ingesteld dat er regelmatig reservekopieën van gegevens worden gemaakt, zodat alle gegevensbestanden actueel blijven.

 

WinRAR biedt de mogelijkheid om bestanden die beschadigd zijn te herstellen en kan beschadigde archieven repareren.

 

WinRAR heeft enorme opslagcapaciteiten en kan praktisch elk aantal bestanden of praktisch elke grootte opslaan. De beperkingen zijn afhankelijk van het bestandssysteem en het beschikbare geheugen.

 

WinRAR ondersteunt slepen-en-neerzetten, met de mogelijkheid om archieven van een tijdstempel te voorzien om onbedoelde wijziging te voorkomen.

 

WinRAR staat het gebruik van beheerdersrechten toe, die helpen om hoofdwachtwoorden in te stellen en onopzettelijke wijziging van bestanden te voorkomen.

 

WinRAR is FIPS-conform; zijn gegevensversleutelingsmogelijkheden kunnen juridische professionals helpen om CCPA en AVG-conform te blijven.

 

Als een van de populairste en vertrouwdste compressieprogramma's op het Windows-platform heeft WinRAR in de loop van zijn 25 jaar een trouwe aanhang opgebouwd.

 

Voor advocatenkantoren en professionals in zowel de publieke als private sector is WinRAR de alles-in-eenoplossing.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer