Bescherm gegevens met WinRAR voor eDiscovery en digitale forensisch onderzoek

Bij het voorkomen van corruptie, onopzettelijke wijziging en wissen van gegevens is van essentiëel belang in het sector van eDiscovery en digitaal forensich onderzoek. Grote gegevensbestanden die bewijs en andere gevoelige gegevens bevatten moeten veilig bewaard worden.
WinRAR's tijdmarkeringsopties bieden deze sectoren met precies wat ze nodig hebben en gebundeld met de versleutelings- en herstelrecordmogelijkheden is WinRAR de beste oplossing voor diegenen die werken in deze sectoren.
 

Het veranderende uiterlijk van digitale gegevens

De manier waarop organisaties gegevens delen en bewaren, van servers tot aan draagbare apparaten, de cloud en in toenemende mate het Internet der Dingen (IoT) verandert continu en wordt steeds gedecentraliseerd. Deze uitbarsting van gegevens betekent substantiële risico's, van fraude tot aan gegevenslekken.

Het is belangrijk voor de eDiscovery en forensische sector om eenvoudig toegankelijke gegevens te hebben en de integriteit van bewijs te bewaren.


eDiscovery - het verzamelen, behouden, analyseren en rapporteren van gegevens. Concentreert zich hoofdzakelijk op actieve gegevens die eenvoudig beschikbaar is door middel van gegevensopslag en andere programmabeheer die zaken en individuen gebruiken. Deze gegevens worden verzameld door het eDiscovery-team en doorgegeven aan onderzoekers om vast te stellen of er mee geknoeid is op welke manier dan ook.

 

Digitaal forensisch onderzoeken - wanneer een diepgaander onderzoek in de gegevens noodzakelijk is. Een digitaal forensisch specialist zal dieper gegevensreeksen doorzoeken op verborgen op verwijderde gegevens.

 

Behoud van gegevensintegriteit

Het is van het hoogste belang dat gegevens die verzameld zijn door eDiscovery-specialisten en onderzocht worden door digital forensisch onderzoek beschermd en beveiligd blijft. Exemplaren van bestanden moeten worden gemaakt om zo ervoor te zorgen dat er geen wijzigingen worden gemaakt aan de oorspronkelijke brongegevens.

Het beveiligen van gegevens met versleuteling is een nuttig hulpmiddel voor beide sectoren, net zoals tijdsmarkeren van bestanden om te zien wie en wanneer de laatste keer toegang heeft gekregen tot de bestanden. De mogelijkheid om kwijtgeraakte of beschadigde bestanden te herstellen kan ook een erg nuttige bron zijn voor deze sector.

eDiscovery en digitaal forensisch onderzoek met deze gegevenssoorten:

 

Actieve gegevens - gegevens die regelmatig gebruikt wordt, zoals e-mails of bestanden bewaard op lokale harde schijven.


Cloudgegevens - gegevens die worden verzameld en opgeslagen op cloudservers.


Mobiele gegevens - steeds meer gegevens worden opgeslagen op onze mobiele apparaten. Onze laptops, smartphones en tablets houden enorme hoeveelheden gevoelige gegevens vast.


Offline gegevens - gegevens die weinig geraadpleegd worden, maar desondanks bewaard en behouden moet blijven.


Reservekopiegegevens - systeemcrashes hoeven geen ramp te betekenen als er regelmatige reservekopieën gemaakt worden, draagbare harde schijven en een rampherstelsysteem om kwijtgeraakte gegevens te herstellen.


Verborgen gegevens - gegevens die verwijderd zijn of bestanden die bestaand op diverse systemen.

 

Behoud en bescherm gegevens met WinRAR

Met volledige controle over wie gegevensreeksen raadpleegt en wijzigt is noodzakelijk voor experts in eDiscovery en digitaal forensisch onderzoek. WinRAR's ingebouwde functies, zoals tijdsmarkering, maakt het tot het perfecte hulpprogramma om controle te houden over de laatste-toegangstijden van belangrijke archieven.


De reservekopie-optie en de functie om een archief te vergrendelen biedt bescherming tegen onopzettelijke wijziging of verwijdering van gevoelige gegevensbestanden.


Het instellen van wachtwoorden op archieven met AES-256-bits versleuteling, waarmee niet alleen bestandsnamen, maar alle bijbehorende metagegevens ook worden meeversleuteld. Hiermee wordt het onmogelijk om te inhoud van bestanden te raden of te onderscheppen. Het maakt het tot de ideale oplossing voor diegenen actief in eDiscovery of digitaal forensisch onderzoek, helpend bij het integriteitsbehoud van de verzamelde gegevens.
 

Volledige gegevenscontrole wordt bereikt met WinRAR's beheerdersrechten. De geïntegreerde wachtwoordbeheer is een erg nuttige aanvulling, waarbij gebruikers geholpen worden bij het bijhouden van een lijst met de vele wachtwoorden die vereist zijn om gevoelige gegevens veilig te houden.
 

WinRAR's archiefscanfunctie, gebruikt in combinatie met bestaande antivirusprogrammatuur, kunnen bestanden scannen, waarmee voorkomen wordt dat kwaadaardig materiaal wordt uitgepakt op uw machines en netwerk. De mogelijkheid om beschadigde gegevens te herstellen is mogelijk als herstelrecords ingeschakeld worden.


Continue verbeteringen die worden uitgevoerd op WinRAR voor de afgelopen 25 jaar maken het tot een van de bekendste en geliefdste compressieprogramma's op Windows. Een kundig en vriendelijk verkoop- en ondersteuningsteam hebben WinRAR gemaakt tot de topsoftware voor diegenen actief in eDiscovery en digitaal forensisch onderzoek.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer