Persberichten

WinRAR waarschuwt alle lezers tegen fraudeleuse praktijken

 Winrar  20-02-2009

Sinds enige tijd blijkt dat een aantal downloadwebsites WinRAR en andere sharewareprogramma's in een kwaad daglicht hebben gesteld.

Dit soort downloadsites brengt lidmaatschapskosten in rekening of vraagt om extra betalingen in diverse vormen, waaronder betaling via SMS, enkel zodat gebruikers de mogelijkheid krijgen om bepaalde sharewareprogramma's te downloaden. Echter, aangezien de opvatting van shareware is dat zulke programma's volledig gratis kunnen worden uitgeprobeerd voor een bepaalde periode, kunnen deze gratis gedownload worden van de website van de uitgever. Daarnaast geven de bewuste downloadsites vaak niet expliciet te kennen dat gebruikers enkel een download krijgen voor een proefperiode. Zij geven de indruk dat gebruikers het recht krijgen om onbeperkt het programma te gebruiken.

Nadat gebruikers van een van deze sites een programma hebben gedownload, bijvoorbeeld WinRAR, zullen ze uiteraard ontdekken dat ze enkel de proefversie hebben gedownload. Dit heeft geleid tot diverse klachten van gebruikers aan het adres van shareware-uitgevers, omdat deze gebruikers geloven dat uitgeverijen achter deze sites zitten. WinRAR.be heeft altijd afstand van downloadsites genomen die dergelijke niet-transparante praktijken er op nahouden en werkt op geen enkele manier met ze samen.

Ook hebben we gemerkt dat een aantal van deze downloadsites hun bezoekers probeert te overtuigen dat WinRAR beschikbaar is als een freewareprogramma, wat ook een vorm van misleiding is. WinRAR is shareware en is gratis te downloaden en te testen voor een proefperiode van 40 dagen.

Om onze internetgebruikers te beschermen tegen zulke misleidende downloadsites, vindt WinRAR.be het belangrijk om het volgende feit te verspreiden: shareware kan over het algemeen gratis worden gedownload van de website van de uitgever en gebruikers kunnen het product tijdens of na de proefperiode kopen om zo de programmatuur te blijven gebruiken. Tot slot: het is onmogelijk om een licentie op WinRAR te verkrijgen via SMS, ongeacht wat zulke websites ook beweren. Om er zeker van te zijn dat je de correcte versie van WinRAR downloadt, bevelen wij iedereen aan alleen te downloaden van de officiële website: http://www.winrar.be.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer