Persberichten

WinRAR 6.10

 23-02-2022

De definitieve versie van WinRAR 6.10 is vrijgegeven!

Berlijn, 24 januari 2022: RARLAB.COM, win.rar GmbH en RAR Benelux presenteren met trots de definitieve versie van WinRAR 6.10. WinRAR wordt continu verbeterd om gebruikers stabiele en betrouwbare software te bieden waarmee ze hun persoonlijke gegevens kunnen comprimeren, beveiligen en archiveren. WinRAR is nu volledig compatibel met Windows 11. Deze update biedt aanvullende verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid waarmee het gebruik van de wereldleider van software voor compressie- en archiefbeheer nog gebruiksvriendelijker wordt.

 

Ondersteuning van Verkenner-contextmenu's van Windows 11

WinRAR 6.10 is klaar voor Windows 11! Vanaf Windows 11 kan een toepassing slechts een enkele opdracht toevoegen op het hoogste niveau of submenu aan een Verkenner-contextmenu. Als de optie "Trapsgewijze contextmenu's" in het dialoogvenster “Integratie-instellingen” is ingeschakeld, dan zal dit enkele menu-item een submenu bevatten waarin alle benodigde WinRAR-opdrachten zijn opgeslagen. In het geval deze optie is uitgeschakeld, dan is slechts één uitpakopdracht voor archieven beschikbaar en een inpakopdracht voor gebruikelijke bestanden. De gebruiker kan deze opdrachten kiezen via de knop "Contextmenu-items..." in het WinRAR-dialoogvenster "Integratie-instellingen".

De optie "Contextmenu's in oude stijl" in het dialoogvenster "Instellingen", tabblad "Integratie" kan in Windows 11 worden gebruikt als er WinRAR-opdrachten ontbreken in het oude-stijlcontextmenu van Windows "Meer opties weergeven" of in contextmenu's van bestandsbeheerprogramma's van derden. Als de WinRAR-opdrachten hier al aanwezig in zijn, houd dan de optie "Contextmenu's in oude stijl" uitgeschakeld om dubbele onderdelen te voorkomen. Deze optie is alleen beschikbaar in Windows 10 en niet in oudere versies van Windows.
Daarnaast is besloten om ondersteuning voor Windows XP stop te zetten. De minimaal vereiste versie van het besturingssysteme voor WinRAR 6.10 is Windows Vista.

 

Verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid

WinRAR ondersteunt, zoals ontworpen, een brede hoeveelheid compressie-indelingen. Vanaf nu kan de gebruiker ook de inhoud van .zst- en .zipx-archieven uitpakken die Zstandard gebruiken.

 

Het item "Sluiten" is toegevoegd aan de lijst "Indien gereed" op het tabblad "Uitgebreid" van het inpakdialoogvenster. Hiermee wordt het WinRAR-venster gesloten wanneer het inpakken voltooid is. Ook is er voor het uitpakdialoogvenster een "Indien gereed"-lijst toegevoegd op het tabblad "Opties". Hiermee is het mogelijk om een handeling in te stellen, zoals het uitschakelen vna de pc of het sluiten van WinRAR, zodra het uitpakproces voltooid is.

 

Voor de opdrachtregelstand zijn diverse schakelopties toegevoegd om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, zoals bijvoorbeeld de nieuwe schakeloptie '-mes', welke versleutelde bestanden overslaat bij het uitpakken of testen. Deze vervangt de voormalige schakeloptie '-p-'.

 

Vorige WinRAR-versies konden niet het herstelrecord gebruiken om kapotte archieven te herstellen indien de grootte van het herstelrecord groter was dan 99% van de grootte van de beschermde gegevens en wanneer het aantal herstelvolumes gelijk was aan of groter dan het aantal RAR-volumes. Vanaf nu is de maximumgrootte van RAR5-herstelrecords vergroot naar 1000% van de grootte van de beschermde gegevens. Dit betekent dat het maximumaantal RAR5-herstelvolumes nu 10 keer zo groot kan zijn dan het aantal beschermde RAR-volumes.

 

Met WinRAR kan de gebruiker zelfuitpakkende archieven (SFX-archieven) maken wanneer deze niet zeker weet dat de ontvanger over het juiste programma beschikt om het bestand weer te geven. Aangezien Windows alleen uitvoerbare bestanden ondersteunt tot aan 4 GB grootte, wordt er een foutmelding weergegeven tijdens het inpakken, onmiddellijk na het overschrijden van deze grenswaarde. Eerder werd deze foutmelding alleen getoond na het voltooien van het inpakproces.

 

Zoals gebruikelijk zijn fouten opgelost die voorkwamen bij het gebruik van eerdere WinRAR-versies, waarmee alle gebruikers een stabiele en foutvrije versie wordt geboden. Een volledige lijst van alle verbeteringen en herstelde fouten kan worden gevonden op https://www.winrar.be/nl/winrar-6-10.

 

WinRAR 6.10 64-bits kan worden gedownload via https://www.winrar.be/nl/download/download/30.

WinRAR 6.10 32-bits kan worden gedownload via https://www.winrar.be/nl/download/download/29.

 

WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 talen en is compatibel met Windows 11, 10, 8.1, 8, 7 en Windows Vista. Voor Android-gebruikers is de RAR-app beschikbaar op Google Play. De opdrachtregelversie van WinRAR is ook beschikbaar voor Linux, FreeBSD en macOS.

 

Over WinRAR

WinRAR is de 32-bits en 64-bits Windows-versie van het RAR-archiveerprogramma, het krachtige archiveer- en archiefbeheerprogramma. RAR-bestanden kunnen, in de meeste gevallen, tot meer dan 30 procent effectiever inhoud comprimeren in vergelijking met ZIP-bestanden. De meest voorname functies van WinRAR zijn onder meer zeer krachtige compressie van document- en multimediabestanden, bestandsversleuteling, verwerking van andere archiefindelingen, programmeerbare zelf-uitpakkende archieven (SFX), herstel van beschadigde archieven en ondersteuning voor Unicode.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer