Persberichten

WinRAR 5.20

 Winrar  18-12-2014

In deze versie nieuwe functieverbeteringen voor Gebruikersaccountbeheer in Windows en verdere verbeteringen in gebruikerservaring en compatibiliteit.

Berlijn, 2 december 2014 - win.rar GmbH, RARLAB.COM en RAR Benelux kondigen met trots de definitieve versie aan van WinRAR 5.20. De hoofdfocus voor deze nieuwe uitgave ligt op verbeteringen in gebruikerservaring en compatibiliteit, waarbij de klant de beste oplossing geboden wordt om te archiveren, te comprimeren en hun persoonlijke gegevens te beveiligen.

"Door regelmatige updates aan te bieden, bereiken we hoge compatibiliteit, zijn we up-to-date, verhogen de stabiliteit en de betrouwbaarheid van onze software. Met deze nieuwste versie hebben we verbeteringen doorgevoerd in de algemene omgang van WinRAR en de gebruikerservaring van alternatieve archiefindelingen", zegt Öncül Kaya, Managing Director van win.rar GmbH.

Verbeterde gebruikerservaring

Een volledig nieuwe functie maakt het mogelijk om het bestand WinRAR.ini te gebruiken in plaats van het Windows-register om instellingen van WinRAR op te slaan. Dit is extreem nuttig indien gebruikers WinRAR willen installeren op verwisselbare media, zoals een USB-stick om deze op verschillende computers uit te voeren. Uitgebreide informatie kan worden gevonden in de WinRAR-helpsectie via "Configuratie-instellingen" /"WinRAR.ini-bestand”.

Verder is de opdracht "Openen met WinRAR" is nu beschikbaar binnen het contextmenu van Windows voor alle archiefindelingen die door WinRAR ondersteund worden. Deze functie kan worden uitgeschakeld met de optie "Openen met WinRAR (voor gebruikelijke archieven)" in het dialoogvenster "Instellingen / Integratie / Contextmenu-items..."

De nieuwste versie van WinRAR 5.20 biedt de mogelijkheid om bestanden te verslepen binnen Verkenner met uw rechtermuisknop, waarna u deze loslaat in een map en de inpakopdrachten van WinRAR binnen het contextmenu kiest om een archief te maken met deze bestanden in de doelmap. Deze functie helpt gebruikers om bestanden te in te pakken en te beveiligen. 

WinRAR is beter aangepast aan Gebruikersaccountbeheer (UAC) van Windows. 

Als Gebruikersaccountbeheer uit- of inpakopdrachten blokkeert die bestanden maken in systeembeveiligde mappen, dan probeert WinRAR een nieuw WinRAR-venster te openen met beheerdersrechten om hiermee de handeling uit te voeren.

Verbeterde compatibiliteit

Naast de RAR-indeling ondersteunt WinRAR ook diverse andere archiefindelingen, waarmee de gebruiker de uiterste flexibiliteit krijgt om te werken met verschillende indelingen. Het XZ-compressiealgoritme is toegevoegd aan de ondersteuning om ZIP- en ZIPX-archieven uit te pakken, waarmee u verzekerd bent van verfijnde compatibiliteit.

Alle informatie over de verbeteringen in WinRAR 5.20 kan worden gevonden via: http://www.winrar.be/nl/nieuw-in-5-00.

Een nuttige tip voor alle gebruikers van een 64-bits versie van Windows: het wordt sterk aangevolen om de 64-bits versie van WinRAR te installeren. Deze is sneller en biedt de beste integratie. WinRAR’s compressiesnelheid in Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 en op elk systeem met meerdere kernen is aanzienlijk verhoogd.

De 32- en 64-bits versie van WinRAR 5.20 kunnen worden gedownload via: www.winrar.be/nl/download 

WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en is geschikt voor Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. Voor alle Android-gebruikers is er de app RAR for Android, beschikbaar via Google Play. De opdrachtregelversie van WinRAR is ook beschikbaar voor Linux, FreeBSD en Mac OS X. 

Over WinRAR:

WinRAR is de 32- en 64-bits Windows-versie van het RAR-archiveerprogramma en archiefbeheerder. RAR-bestanden kunnen, in de meeste gevallen, inhoud tot 30 procent effectiever inpakken dan ZIP-bestanden. De meest opvallende functies van WinRAR zijn zeer krachtige compressie voor documenten en multimediabestanden, bestandsversleuteling, verwerking van andere archiefindeling, programmeerbare zelfuitpakkende (SFX-)archieven, herstel van beschadigde archieven en ondersteuning voor Unicode.

 

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer