Persberichten

WinRAR 4.10

 Winrar  23-01-2012

Definitieve versie van WinRAR 4.10 klaar om te downloaden

Met deze nieuwe versie plaatst WinRAR zip in het zonnetje! Vanaf nu zijn veel populaire mogelijkheden van de RAR-indeling ook beschikbaar voor de ZIP-indeling.

Ruiselede, Berlin, 19.01.2012

 RAR Benelux, win.rar GmbH en RARLAB presenteren de definitieve versie van WinRAR 4.10. Het wereldwijd leidende compressieprogramma bevat belangrijke nieuwe mogelijkheden en indrukwekkende verbeteringen. De nieuwe versie WinRAR 4.10 staat voor u klaar om te downloaden op http://www.winrar.be.

Optimalisatie van ZIP-ondersteuning

 Met de nieuwe versie van WinRAR 4.10 hebben de ontwikkelaars van RARLAB voornamelijk de ondersteuning van ZIP-archieven geoptimaliseerd. Hiermee reageert RARLAB op de behoefte van zijn gebruikers om zodoende de speciale mogelijkheden van de RAR-indeling naar de ZIP-indeling uit te breiden. Tot voor kort betekende dit een groot verlies ten opzichte van RAR (welke geen beperkingen kent op het gebied van bestandsgrootte en aantallen bestanden in een archief), omdat ZIP-ondersteuning zich beperkte tot archieven kleiner dan 2 GB en 65 535 bestanden per archief. WinRAR 4.10 haalt deze beperkingen weg, waarmee ZIP-ondersteuning dichterbij RAR-archieven komt.

Om te voldoen aan de wensen van gebruikers en om compatibiliteit met andere indelingen te behouden, maakt WinRAR het nu mogelijk om multivolumes in de ZIP-indeling te maken voor maximale compatibiliteit met compressie-indelingen. Opgesplitste archieven zijn ideaal voor het distribueren van grote archieven zoals filmbestanden of muziekverzamelingen. Deze kunnen worden opgeslagen en gedistribueerd in meerdere archieven en kunnen eenvoudig over het internet verstuurd worden.

 Als een alternatief voor ZIP-archieven kunnen WinRAR-gebruikers vertrouwen op de zelfuitpakkende opgesplitste RAR-archieven. Met zelfuitpakkende opgesplitste RAR-archieven kunnen ontvangers eenvoudig de archieven openen en uitpakken zonder dat ze het compressieprogramma ervoor nodig hebben. In vergelijken met opgesplitste archieven in RAR-indeling kunnen multivolume ZIP-bestanden niet zelfuitpakkend zijn.

Verdere innovaties in WinRAR 4.10

 In aanvulling op het voorgaande komt WinRAR 4.10 met verbeteringen in de gebruikersinterface, en specifiek als het gaat om volumegrootte en verbeterde beveiligingsinstellingen bij het verwijderen van tijdelijke bestanden. De populaire functie 'archieven omzetten' is geoptimaliseerd om het mogelijk te maken om versleutelde archieven om te zetten. Tot slot introduceert RARLAB nieuwe opdrachten voor de WinRAR-opdrachtregel en zijn de SFX-modules verbeterd door zelfuitpakkende archieven en installatieprogramma's,.

"Onze vertrouwde gebruikers weten nu dat door WinRAR te gebruiken, ze werken met een erg stabiel compressieprogramma met hoge compressieverhoudingen, welke zich kenmerkt door specifieke technisch hoogstaande functies. Nu hebben we een aantal van de populaire functies van WinRAR voor de ZIP-indeling geïmplementeerd om zo maximale compatibiliteit te garanderen met andere compressie-indelingen. We hopen op deze manier zelfs nog meer mensen te inspireren voor onze product", zegt Öncül Kaya, managing director van win.rar GmbH.

De RAR-indeling biedt een aantal voordelen vergeleken met andere compressie-indelingen. Dit zijn onder andere compacte archieven, herstelrecords - waarmee beschadigde bestanden opnieuw kunnen worden opgebouwd - omzetfuncties en vele beveiligingsopties. WinRAR zet de standaard met hoge compressieverhoudingen, zijn stabiliteit en minimaal gebruik van schijfruimte. Naast de RAR-indeling ondersteunt WinRAR ook een lange lijst van niet-RAR-indelingen, zoals de ZIP-indeling, en biedt daarmee de beste compatibiliteit in zijn klasse.

Nog een tip: voor alle 64-bit gebruikers van Windows wordt het aanbevolen om de 64-bit Windows-versie van WinRAR te downloaden. Deze is sneller en biedt de best mogelijke integratie.

Prijzen en beschikbaarheid

 Een 40 dagen durende proefversie van WinRAR 4.10 kan worden gedownload van http://www.winrar.be/nl/download. Na het verlopen van de 40 dagen durende proefperiode wordt de gebruiker herinnerd aan het einde van de testperiode. WinRAR is beschikbaar voor € 29,95 excl. btw. Zie http://www.winrar.be/nl/bestellen voor verdere info.

WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en is compatibel met Windows 2000, 2003, XP, Vista, 2008 en Windows 7. De opdrachtregelversie is ook beschikbaar voor Linux, FreeBSD en Mac OS X.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer