Persberichten

WinRAR 4.00

 Winrar  14-03-2011

Definitieve versie van WinRAR 4.0 klaar om te downloaden!

Deze nieuwste versie van WinRAR pakt multimediabestanden 30% sneller uit, bewaart uw archiefwachtwoorden om ze later opnieuw te gebruiken en biedt geoptimaliseerde Unicode-ondersteuning.

Berlijn, 09-03-2011, win.rar GmbH, RAR Benelux en RARLAB presenteren de definitieve versie van WinRAR 4.0. De wereldwijd leidende compressiesoftware pakt RAR-archieven 30% sneller uit dan ooit tevoren. Zelfs zelf-uitpakkende archieven worden sneller uitgepakt waarbij er minder systeembronnen nodig zijn. Met de nieuwe geïntegreerde wachtwoordbeheerder kunnen gebruikers hun favoriete inpakwachtwoorden opslaan voor toekomstig gebruikt. Tenslotte is de Unicode-ondersteuning geoptimaliseerd.

30% sneller uitpakken

Dankzij RAR's verbeterde en sterk versneld uitpakalgoritme kunnen gebruikers nu hun bestanden tot 30% sneller uitpakken dan met eerdere WinRAR-versies. RAR-gebruikers die normaalgesproken werken met grote video- of digitale afbeeldingsbestanden hebben iets om naar uit te kijken aangezien de verhoging van de uitpaksnelheid het beste te merken is bij het uitpakken van multimediabestanden.

Vaakgebruikte wachtwoorden opslaan met de nieuwe wachtwoordbeheerder

Wachtwoordbeveiliging van archieven is een van de belangrijkste en populairste beveiligingsfuncties van WinRAR. Een vaakgevraagde functie - een wachtwoordbeheerder - is toegevoegd aan de nieuwe WinRAR 4.0 Voor de eerste keer ooit kunnen gebruiken hun eigen vaakgebruikte wachtwoorden opgeven en opslaan met de nieuwe functie Wachtwoordbeheer. Op deze manier kunnen wachtwoorden eenvoudig en praktisch worden toegepast en opgehaald bij het uitpakken van bestanden op welk moment dan ook. Daarnaast kunnen gebruikers verschillende bestanden tegelijkertijd uitpakken zolang ze versleuteld zijn met hetzelfde wachtwoord. Als er geen wachtwoord is opgegeven, dan zal WinRAR automatisch alle versleutelde archieven overslaan tijdens het inpakken.

Verbeterde Unicode-ondersteuning

Een ander hoogtepunt van de nieuwe WinRAR-versie zijn de talrijke verbeteringen in de Unicode-ondersteuning. Bijvoorbeeld, WinRAR 4.0 ondersteunt niet-Engelse bestandsnamen. Een opvallende verbetering kan ook worden opgemerkt in WinRAR-functies als "Naam wijzigen", "Omzetten", "Zoeken" en andere opdrachten in de mapstructuurweergave, in het wachtwoordinvoervenster en in vele andere onderdelen van de WinRAR-interface. Daarnaast is de gegevensoverdracht met zakenpartners in andere continenten die het Cyrillisch- of Chinees alfabet gefaciliteerd. Tenslotte kunnen rapporten nu worden opgeleverd in HTML- of Unicode-tekstbestanden.

Verdere belangrijke innovaties in WinRAR 4.0

WinRAR biedt betere Blu-ray-ondersteuning: UDF-ondersteuning is bijgewerkt naar UDF-revisie 2.50, waarbij het mogelijk is om de meeste Blu-ray-ISO-bestanden uit te pakken.

WinRAR biedt gebruikers de optie om wachtwoorden weer te geven, indien gewenst. Via het gelijkwaardige wachtwoorddialoogvenster in het in- en uitpakproces kunnen wachtwoorden nu zichtbaar worden gemaakt tijdens beide processen.

Het SFX-archief heeft nu een geoptimaliseerde weergave van handelingsstatus en foutmeldingen. Vergeleken met de vorige versie zorgt deze wijziging voor vermindering van het geheugengebruik en verhoging van de uitpaksnelheid.

Informatie over meer innovaties en foutverbeteringen in WinRAR 4.0 kan worden gevonden op http://www.winrar.be/nl/nieuw-in-4-00
"Met WinRAR bieden we onze gebruikers een verbeterd archiefprogramma aan dat erg populair is. Met deze nieuwste versie hebben we onze focus gelegd op optimalisatie van uitgebreide functies en op vereenvoudiging van het gebruik van het product. Uiteraard hebben we ook de functies van ons programma uitgebreid. Zoals met elke uitgave hebben we ook foutverbeteringen meegenomen zodat ons programma compatibel, up-to-date en stabiel blijft.", aldus Öncül Kaya, directeur van win.rar GmbH.

WinRAR onderscheidt zichzelf door de hoge compressieverhouding en biedt alle voordelen van de RAR-indeling, zoals het compacte archiefsysteem en opgesplitste archieven, herstelvolumes, zelfuitpakkende archieven, omzetfuncties en diverse beveiligingsopties. Tegelijkertijd wordt het programma vloeiend uitgevoerd, waarbij minimale schijfruimte benodigd is. Los van de RAR-indeling ondersteunt WinRAR ook een lange lijst van niet-RAR-indelingen, alsmede de ZIP-indeling en biedt daarmee de beste compatibliteit in zijn klasse.

Een tip voor alle gebruikers van 64-bits Windows-versies: het wordt sterk aanbevolen om de 64-bits versie van WinRAR te installeren. Deze is sneller en biedt de best mogelijke integratie. WinRAR's compressiesnelheid onder Windows Vista en Windows 7 of elk ander meerdere-kernsysteem is aanzienlijk verbeterd.

De proefversie kan worden gedownlaod op http://www.winrar.be/nl/download. De demoversie kan 40 dagen worden uitgevoerd zonder demoschermen. Na het verlopen van de 40 dagen worden gebruikers gevraagd om een licentie te kopen. De prijslijst van WinRAR is in te zien op http://www.winrar.be/nl/bestellen.

WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en is compatibel met Windows 2000, 2003, XP, Vista, 2008 en 7. De opdrachtregelversie van WinRAR is ook beschikbaar voor Linux, FreeBSD en Mac OS X.

Over WinRAR

WinRAR is een 32-bits en 64-bits Windows-versie van het RAR-achiveerprogramma, een krachtige archiveertool en -beheerder. RAR-bestanden bieden normaalgesproken compressie tot maar liefst 30 procent effectiever dan ZIP-bestanden. De belangrijkste functies van WinRAR zijn onder meer extreem krachtige compressie van documenten en multimedibestanden, ondersteuning van andere archiefformaten, onderstuening voor lange bestandsnamen, programmeerbare zelf-uitpakkende archieven (SFX), herstel van beschadigde archieven, waarmerkcontrole, ondersteuning voor Unicode en archiefversleuteling. WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en draait op Windows 2000, 2003, XP, Vista, 2008 en Windows 7. De opdrachtregelversie van RAR is beschikbaar voor Linux, DOS, OS/2, FreeBSD en Mac OS X. WinRAR is dus eenvoudigweg "The Size Solution".

Over win.rar GmbH

  win.rar GmbH is de officiële distributeur van WinRAR en RARLAB-producten sinds februari 2002 en handelt alle ondersteuning, marketing en verkoop af gerelateerd aan WinRAR en rarlab.com. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland en wordt wereldwijd uitgedragen door lokale partners in meer dan 70 landen op zes continenten. WinRAR's erkend doel is om eersteklas kwaliteitsondersteuning te bieden en hun software te optimaliseren om te voldoen aan de eisen en in overeenstemming met de terugkoppeling van hun klanten. Voor meer informatie over WinRAR en win.rar GmbH kunt u de site bezoeken op http://www.winrar.be.

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer