Persberichten

WinRAR 4.0 bèta 1 vrijgegeven

 Winrar  17-11-2010

 WinRAR 4.0 bèta 1 vrijgegeven

De nieuwste versie van WinRAR pakt multimediabestanden 30% sneller uit, slaat gebruikte archiefwachtwoorden op zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden en biedt geoptimaliseerde Unicode-ondersteuning.

Berlijn, Ruiselede 15 november 2010

win.rar GmbH, Rarlab en RAR Benelux hebben de eerste bètaversie van WinRAR 4.0 geïntroduceerd. De wereldwijd leidende compressiesoftware werkt nu sneller. Afhankelijk van het gegevenstype kan uitpakken tot 30% sneller zijn dan in eerdere versies. Met de nieuw geïntegreerde wachtwoordbeheerder worden gebruikers in staat gesteld om hun favoriete archiefwachtwoorden op te slaan voor toekomstig gebruik. Daarnaast is de ondersteuning voor Unicode geoptimaliseerd.

30% sneller uitpakken

Met dank aan het versnelde uitpakken via het RAR-algoritme kunnen gebruikers nu hun bestanden 30% sneller uitpakken dan in eerdere WinRAR-versies. Speciaal de gebruikers die werken met grote video- of digitale afbeeldingsbestanden hebben iets om naar uit te kijken omdat het verschil in uitpaksnelheid het beste te merken is bij het uitpakken van multimediabestanden.

De nieuwe wachtwoordbeheerder om vaakgebruikte wachtwoorden op te slaan

WinRAR heeft het voor gebruikers mogelijk gemaakt om hun archieven te versleutelen en te merken met wachtwoorden. Met de nieuwe functie "Wachtwoorden beheren" wordt voor de eerste keer ooit mogelijk voor een gebruiker om hun vaakgebruikte wachtwoorden in te voeren en op te slaan.

Op deze manier kunnen wachtwoorden eenvoudig en comfortabel worden toegepast en opgeslagen op elk moment voor bij het uitpakproces. Gebruikers kunnen zelfs verschillende bestanden uitpakken op hetzelfde momenten zolang ze met hetzelfde wachtwoord zijn versleuteld. Zou er geen wachtwoord zijn opgegeven, dan slaat WinRAR automatisch alle versleutelde archieven over tijdens het compressieproces.

Verbeterde Unicode-ondersteuning

Een ander hoogtepunt van de nieuwe WinRAR-versies zijn de talrijke verbeteringen ten behoeve van de Unicode-ondersteuning. Bijvoorbeeld, WinRAR 4.0 ondersteunt nu niet-Engelse bestandsnamen. Een opmerkelijke verbeteringen kan worden gezien in WinRAR bij de opdrachten "Naam wijzigen", "Omzetten" en "Zoeken" en andere opdrachten, in het deelscherm Mappenstructuur, in de dialoogvensters Wachtwoord en in vele andere onderdelen van de WinRAR-interface. Daarnaast kunnen berichten nu worden afgeleverd in HTML- of Unicode-tekstbestanden.

Verdere belangrijke innovaties van WinRAR 4.0 bèta 1

  • verbeterde ondersteuning voor Blu-ray: UDF-ondersteunig is bijgewerkt naar UDF-revisie 2.50. Hiermee wordt het mogelijk om de meeste Blu-ray-ISO-bestanden uit te pakken. Terwijl u bladert door het UDF-ISO-bestanden worden het UDF-revisienummer weergegeven achter de indelingsnaam "UDF" in de WinRAR-adreswerkbalk en in het pop-upvenster met archiefgegevens.
  • optioneel wachtwoord weergeven: via het analoge wachtwoorddialoogvenster in het in- en uitpakproces kunnen wachtwoorden nu zichtbaar worden gemaakt bij beide processen.
  • berichtenlijst in GUI-SFX-archief geeft voortaan alleen de status van de handeling en de foutmeldingen. De namen van de uitgepakte bestanden worden niet meer weergegeven. Deze wijziging verhoogt de uitpaksnelheid en verlaagt de geheugenvereiste voor SFX-archieven die een groot aantal bestanden bevatten. Ook wordt het eenvoudiger om foutmeldingen te vinden omdat deze nu niet meer onopvallend tussen de namen van de uitgepakte bestanden staan weergegeven.
  • in een oogopslag: als een archief met herstelrecords (reparatiegegevens) en herstelvolumes wordt verwerkt, dan zal WinRAR de voortgangsstatus in percentages weergeven.

Meer informatie over de meer dan 20 innovaties en opgeloste fouten in WinRAR 4.0 bèta 1 kan worden gevonden op http://www.winrar.be/nl/nieuw-in-4-00 .

WinRAR onderscheidt zichzelf door de hoge compressiesnelheid en biedt alle voordelen van de RAR-indeling, bijvoorbeeld het compacte archiefsysteem en de mogelijkheid om archieven te splitsen, herstelrecords te maken, zelf-uitpakkende archieven te maken, archieven om te zetten en een overvloed aan beveiligingsopties. Tegelijkertijd loopt het programma vloeiend terwijl het minimale schijfruimte in gebruik neemt. Naast de RAR-indeling ondersteunt WinRAR een grote hoeveelheid niet-RAR-indelingen, waaronder de ZIP-indeling en biedt daardoor de beste compatibiliteit in z'n klasse.

Tip: voor alle 64-bits Windows-gebruikers wordt het aanbevolen om de 64-bits versie van WinRAR te installeren. Deze is sneller en biedt een betere integratie dan de 32-bits versie. WinRAR's compressiesnelheid onder Windows Vista en Windows 7 of elke ander multicore-systeem met meer dan een hoofdprocessor kan aanzienlijk worden verhoogd.

De nieuwe versie van WinRAR 4.0 bèta 1 is hier te downloaden: http://www.winrar.be/nl/download. We zullen u informeren zodra de nieuwe versie beschikbaar is.

WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en draait op Windows 2000, 2003, XP, Vista, 2008 en Windows 7. De opdrachtregelversie van RAR is beschikbaar voor Linux, DOS, OS/2, FreeBSD en Mac OS X.

De vorige versie van WinRAR, 3.93, zal Windows 95, 98, ME en NT blijven ondersteunen.
U kunt hier schermafbeeldingen vinden: http://www.win-rar.com/winrarscreenshots.html
En het online perscentrum voor WinRAR is hier te vinden: http://www.win-rar.com/press/ (na registratie).

Over WinRAR

WinRAR is een 32-bits en 64-bits Windows-versie van het RAR-achiveerprogramma, een krachtige archiveertool en -beheerder. RAR-bestanden bieden normaalgesproken compressie tot maar liefst 30 procent effectiever dan ZIP-bestanden. De belangrijkste functies van WinRAR zijn onder meer extreem krachtige compressie van documenten en multimedibestanden, ondersteuning van andere archiefformaten, onderstuening voor lange bestandsnamen, programmeerbare zelf-uitpakkende archieven (SFX), herstel van beschadigde archieven, waarmerkcontrole, ondersteuning voor Unicode en archiefversleuteling. WinRAR is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en draait op Windows 2000, 2003, XP, Vista, 2008 en Windows 7. De opdrachtregelversie van RAR is beschikbaar voor Linux, DOS, OS/2, FreeBSD en Mac OS X. WinRAR is dus eenvoudigweg "The Size Solution".

Over win.rar GmbH

  win.rar GmbH is de officiële distributeur van WinRAR en RARLAB-producten sinds februari 2002 en handelt alle ondersteuning, marketing en verkoop af gerelateerd aan WinRAR en rarlab.com. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland en wordt wereldwijd uitgedragen door lokale partners in meer dan 70 landen op zes continenten. WinRAR's erkend doel is om eersteklas kwaliteitsondersteuning te bieden en hun software te optimaliseren om te voldoen aan de eisen en in overeenstemming met de terugkoppeling van hun klanten. Voor meer informatie over WinRAR en win.rar GmbH kunt u de site bezoeken op http://www.winrar.be.
 

Eerst even testen?

Download snel uw 40 dagen gratis probeerversie van RAR of WinRAR!

Download de testversie Disclaimer