Algemeen

Ik begrijp nog steeds niet hoe je WinRAR gebruikt om bestanden uit te pakken.

Lees Omgevings - en opdrachtregelmodus in de WinRAR help. Het bespreekt verschillende methodes om bestanden uit te pakken.​

RAR omvat enkele soorten compressiemethodes. Wat zijn hun voor- en nadelen en welke raad je aan voor dagelijks gebruik?

Ik probeerde deze vraag te beantwoorden in dit onderwerp Optimale archiefinstellingen van RAR-help.

Ik hoorde veel over 'compacte'-archieven. Wat zijn dit en hoe gebruik ik ze?

Lees compacte archieven in het WinRAR helpbestand.

Hoe kan een gebruiker van mijn site (e-mailsysteem, FTP-server enz.) bestanden uitpakken met WinRAR terwijl de evaluatieperiode nog loopt?

Het RAR-distributie-archief bevat een gratis UnRAR tool, UnRAR.EXE, dat kan gebruikt worden door iedereen die een RAR-archief wil uitpakken. Als een bonus is ook de broncode van de draagbare UnRAR beschikbaar op http://www.rarlab.com. Merk op dat de RAR-broncode niet mag worden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming en dat deze ook niet mag gewijzigd worden.

Waar kan ik de recentste versies van WinRAR vinden ?

Bezoek de WinRAR homepage http://www.winrar.be.

Ik kreeg de "CRC"-foutmelding bij het uitpakken. Wat betekent dit?

Het uitgepakte archief is beschadigd ofwel door een beschadigd archief of door hardwareproblemen. Als een archief beschadigd is maar het bevat een herstelbestand, kun je het proberen te herstellen, anders is het onmogelijk om beschadigde data te recupereren. Merk op dat in het geval van een compact archief alle bestanden na een beschadigd bestand verloren zijn.

Ik slaagde er niet in om een compact volume-archief uit te pakken omdat een schijf beschadigd was. Help!

Eerst en vooral zou je het RAR herstelbestand moeten gebruiken als je bestanden opslaat op een onbetrouwbaar medium. In het algemeen is het niet aangeraden om in dit geval compact archieven te maken, gebruik de gewone methode. 

Als je een beschadigd archief hebt, probeer het dan te herstellen. Het is nuttig als er een herstelbestand werd aangemaakt bij het inpakken. Je kunt de aanwezigheid van een herstelbestand controleren met de opdracht "Informatie weergeven". Wijzig de naam van recover.rar of restore.rar naar de oorspronkelijke naam en probeer het opnieuw uit te pakken.

Ik vergat mijn wachtwoord. Help!

De WinRAR-versleuteling heeft geen achterdeur. Zelfs als ik een wachtwoord zou vergeten kan ik het archief niet openen. Vraag me dus niet te helpen in zo'n situatie.

Waarom worden de bestanden, in de tijdelijke map van Windows, niet door WinRAR gewist?

Dit gebeurt alleen, als je gebruik maakt van de "drag and drop"-methode, bij het uitpakken of openen van bestanden met een externe viewer. In dit geval kunnen bestanden, bij het afsluiten van WinRAR, nog in gebruik zijn. Bovendien bestaat er geen betrouwbare methode om na te gaan of het externe programma deze uitgepakte bestanden nog nodig heeft. WinRAR wist deze bestanden niet onmiddellijk. Alle tijdelijke bestanden ouder dan één uur worden, bij het opnieuw opstarten van WinRAR, automatisch gewist. Indien je de tijdelijke map niet wilt betrekken bij het uitpakken van bestanden, maak dan gebruik van de opdracht "Uitpakken in" in de WinRAR omgeving of het archief omgevingsmenu i.p.v. drag and drop-methode.

Waarom gebruikt WinRAR geen 4096 K woordenboek voor mijn archief?

Zelfs als u een grootte van 4 096 KB hebt ingesteld bij compressie instellingen, kan WinRAR deze waarde automatisch verlagen als bij het maken van een nieuw archief de woordenboek grootte ten minste twee keer zo groot is als de archiefgrootte. Het tast de compressie niet aan en verlaagt de geheugenvereisten.

Tout d'abord un test?

Télécharger rapidement votre 40 jours version d'essai gratuite de RAR ou WinRAR!

Télécharger le trial Disclaimer