Show/Hide Toolbars

WinRAR 7.00nl

Navigatie: Archieftypes en parameters

RAR versus ZIP

Bladeren Vorige Top Volgende Meer

WinRAR kan archieven maken in twee indelingen: RAR en ZIP. De voordelen van beide indelingen worden hieronder beschreven:

ZIP-archieven

Het grote voordeel van een ZIP-archief is zijn populariteit. De meeste archieven op het Internet zijn ZIP-archieven. Dus als u een archief naar iemand wilt sturen, maar u weet niet zeker of diegene in het bezit is van WinRAR, dan kunt u het beter in ZIP-indeling sturen. Maar u kunt ook een zelfuitpakkend archief zenden. Zulke archieven zijn iets groter, maar kunnen zonder behulp van externe programma's uitgepakt worden.

Een ander voordeel van WinZIP is zijn snelheid. ZIP-archieven worden meestal iets sneller gemaakt dan RAR-archieven.

RAR-archieven

De RAR-indeling biedt in de meeste gevallen een betere compressie dan de ZIP-indeling, vooral in de compacte stand. Multivolume-archieven van WinRAR in de RAR-indeling ondersteunen meer functies, zoals zelf-uitpakkende volumes.

De RAR-indeling heeft ook enkele belangrijke voorzieningen die bij ZIP niet aanwezig zijn, zoals het herstelbestand, dat u toelaat om fysiek beschadigde bestanden te herstellen en het vergrendelen van belangrijke archieven om toevallige wijzigingen te voorkomen.

Zowel de RAR- als ZIP indeling is in staat om bestanden te verwerken van bijna onbeperkte grootte (tot 8 589 934 591 gigabyte).

Gemaakt met Help & Manual 7 en opgemaakt met Premium Pack Versie 3 © door EC Software