Show/Hide Toolbars

WinRAR 6.11nl

Navigatie: » Geen onderwerpen boven dit niveau «

Inpakken met wachtwoord

Bladeren Vorige Top Volgende Meer

wachtwoord_instellen

In dit dialoogvenster kunt u een wachtwoord opgeven welke zal gebruikt worden voor het archief dat u zometeen gaat aanmaken. Het ingevoerde wachtwoord zal actief zijn gedurende de huidige archiveertaak. Indien u een globaal wachtwoord wilt, dan kunt u deze invoeren door middel van de opdracht "Standaardwachtwoord instellen" in het menu Bestand.

standaardwachtwoord

Indien de optie "Wachtwoord weergeven" uitgeschakeld staat, dan zal u worden gevraagd om het wachtwoord tweemaal in te voeren om er zeker van te zijn dat u het goede wachtwoord heeft ingevoerd.

Indien u de optie "Bestandsnamen versleutelen" heeft ingesteld, dan zal WinRAR niet alleen de bestandsgegeven maar ook alle andere gevoelige archiefdelen zoals de bestandsnamen, -groottes, -kenmerken, commentaar en andere blokken, zodat er een hoger beveiligingsniveau wordt bereikt. Zonder wachtwoord is het onmogelijk om zelfs een overzicht op te vragen van de bestanden die in het archief opgeslagen te staan. Deze optie is alleen beschikbaar bij het inpakken van gegevens naar een RAR-archief. Het wordt dus niet ondersteund voor de ZIP-indeling.

De optie "Veroudere ZIP-versleuteling" is alleen beschikbaar bij het toevoegen van bestanden aan een ZIP-archief. Het schakelt het gebruik van het veroudere ZIP-versleutelingsalgoritme in. Als deze optie uitgeschakeld is, dan worden ZIP-archieven versleuteld met AES-256, welke veiliger is, maar incompatibel kan zijn met enkele oudere versies van unzip-programma's.

Indien u al een aantal wachtwoorden hebt opgeslagen, dan kunt u toegang krijgen tot deze door middel van het uitvalmenu dat is gekoppeld aan het veld "Wachtwoord opgeven" of door middel van de functie AutoAanvullen. Druk op de knop "Wachtwoorden beheren..." om het dialoogvenster "Wachtwoorden beheren" te openen, waar u geregeld gebruikte wachtwoorden kunt opslaan.

Indien opgeslagen wachtwoorden beschermd worden door een hoofdwachtwoord, dan dient u het hoofdwachtwoord op te geven en op "OK" te drukken om toegang te krijgen. Als het opgegeven wachtwoord niet overeenkomt met het hoofdwachtwoord, dan dit dialoogvenster het opvatten als een gebruikelijk wachtwoord voor archiefhandelingen.

wachtwoord_beheren

Gemaakt met Help & Manual 7 en opgemaakt met Premium Pack Versie 3 © door EC Software